Recept: Potřebujete se zchladit? Zkuste polévku! 

Studené polévky nejsou pro českou kuchyni zrovna typické, avšak zanevřít na ně by byla rozhodně chyba. Kromě toho, že chlazené polévky zasytí a osvěží v horkých dnech, připravují se převážně ze zeleniny, takže štíhlá linie rozhodně neutrpí a jejich příprava je velmi jednoduchá, často jen v jedné nádobě, což znamená, že nestrávíte následně spoustu času u dřezu. Ideálním parťákem při jejich přípravě může být všestranný multifunkční „Total Control tyčový mixér set Pro“ anglické značky Morphy Richards. S tímto inovativním domácím spotřebičem bude příprava všech pokrmů hračka a pochutná si celá rodina.

Inspirujte se recepty na svěží letní polévky a dopřejte si zdravé ochlazení.

Ananasovo-okurková

1 ananas oloupaný a nakrájený na kousky

1,5-2 okurky, oloupané a nakrájené na kousky

1 a 1/2 hrnku 100% ananasového džusu

4 lžičky mleté papričky chalapeňo, případně 1 čerstvá

1/2 hrnku čerstvého koriandru

1/4 lžičky mořské soli

Do nádoby s ostřím pro sekání vložte ananas a okurky. Nádobu uzavřete a nasaďte na ni mixér. Přísady sekejte na stupni 7 po dobu 30 vteřin. Ujistěte se, že je vše důkladně rozsekáno a případně zpracovávejte dalších 15 až 30 vteřin. Směs přelijte do uzavíratelné nádoby a přidejte všechny ostatní ingredience. Pečlivě promíchejte. Ochutnejte, a pokud je potřeba, přidejte koření. Dejte na min. 30 minut vychladit do lednice a podávejte ozdobené snítkou koriandru.

Tip: Pokud necháte okurky neoloupané, polévka bude krásně zelená a bude obsahovat ještě více vitamínů.