Rýžová kaše
Ingredience pro jednu porci:
250ml hrnek rýže
polévková lžíce cukru
čajová lžička másla
ovoce dle výběru
Rýži propláchněte ve studené vodě. Na jeden 250ml hrnek vody použijeme dvě polévkové lžíce rýže. Směs nalijeme do polévkovače a přidáme ovoce, které máme zrovna při ruce. Ovoce není nutné nijak porcovat, jen peckoviny zbavíme pecek. Polévkovač má zabudovaný mixér, který ovoce zpracuje sám. Pokud chceme zajistit v ovoci co nejvíce vitamínů - přidáme ho do kaše až na samém konci a směs necháme ještě jednou rozmixovat. Následně přidáme máslo, mléko a cukr. Zavřeme polévkovač a míru mixování nastavíme na maximum. Za cca 21 minut je kaše hotová. Kaši ochutnáme, případně dochutíme mlékem a cukrem a necháme ji vychladnout do požadované teploty.
.jpg)
Jáhlová kaše
Ingredience pro jednu porci:
250ml hrnek jáhel
polévková lžíce cukru
čajová lžička másla
ovoce dle výběru
Jáhly nejprve propláchneme ve studené vodě. Pokud jáhly nejsou čerstvé - spaříme je na chvíli ve vroucí vodě. Odstraní se tím případná hořká chuť. Jáhly společně s ovocem přidáme do polévkovače. Zavřeme polévkovač a míru mixování nastavíme na maximum. Vaření nastavíme na 28 minut. Hotovou kaši ochutnáme, případně dochutíme mlékem a cukrem a necháme ji vychladnout do požadované teploty.
Polévkovač od Morphy Richards je vyroben z nerez oceli, ve víku je zabudována mixovací čepel, která díky speciálnímu designu odvádí prvotřídní výkon a je až 12x odolnější proti ztupení. Na přehledném digitálním displeji si můžete vybrat z pěti různých funkcí, které zaručí dokonalý výsledek. Díky restovací funkci v něm lze navíc osmahnout zeleninu či slaninu a připravit tak správný polévkový základ. Polévkovač má jednoduchou konstrukci, vnitřek je potažen trvanlivým teflonovým povlakem. Jeho údržba je proto velice jednoduchá, stačí jej umýt teplou mýdlovou vodou. Stabilitu zaručují nožičky s protiskluzovou úpravou a tepelně izolované madlo je samozřejmostí.