Blog

Z rubriky recepty: JARNÍ TĚSTOVINY S MÁTOU A HRÁŠKEM
18.5.2018

Z rubriky recepty: JARNÍ TĚSTOVINY S MÁTOU A HRÁŠKEM

Prosím vás, nepotkali jste někde jaro? Já jen, že jsme ho buď zaspali, nebo nás vzalo velkou oklikou. Tak abyste se necítili podvedeni, že vám uteklo jaro, tak si ho dopřejte alespoň na talíři..



Z rubriky surovina měsíce: ŘEDKVIČKY
4.5.2018

Z rubriky surovina měsíce: ŘEDKVIČKY

Ředkvičky patří mezi nejoblíbenější jarní zeleninu, kterou v tomto období koupíte na každém trhu a v každém obchodě. A zřejmě nenajdete nikoho, kdo by je ještě nikdy alespoň neochutnal. Nejčastěji je přikusujeme jemně posolené k chlebu s máslem, ale málo kdo ví, že...



Z rubriky radíme - CHYBY ZAČÍNAJÍCÍCH KUCHAŘŮ ANEB JAK SE VYHNOUT KATASTROFĚ
26.4.2018

Z rubriky radíme - CHYBY ZAČÍNAJÍCÍCH KUCHAŘŮ ANEB JAK SE VYHNOUT KATASTROFĚ

Nikdo se ještě nikdy rovnou nenarodil skvělým kuchařem, i když vy jste možná výjimkou :) Zpravidla se musíte kuchařskému umění někde naučit. Někdo se učí od mala u maminky nebo babičky v kuchyni, jiný to nechá na později a do tajů vaření se nechá zasvětit například v kuchařském kurzu..



Z rubriky recepty: SABICH
20.4.2018

Z rubriky recepty: SABICH

Pokud letos plánujete dovolenou v Izraeli, tak si určitě zapamatujte slovo SABICH (respektive sabih). Nemáte ani nejmenší tušení, o co se jedná? Tak vězte, že sabich je současným největším hitem tamní pouliční kuchyně a byl by hřích, alespoň jednou ho při návštěvě Izraele neochutnat...



Z rubriky radíme: CHŘEST
12.4.2018

Z rubriky radíme: CHŘEST

Chřest je pro většinu z nás symbolem jara, protože jeho sezóna začíná zhruba v polovině dubna a končí na svátek svatého Jana, 24. června.Chřest je jemná jarní zelenina a kromě notoricky známé zelené odrůdy se na trzích anebo pultech supermarketů můžete setkat s jeho bílou anebo dokonce fialovou odrůdou. Za nejlahodnější je ale díky svojí jemné chuti obecně považován chřest bílý...



Z rubriky recepty: PORTUGALSKÁ ZELENÁ VEJCE
26.3.2018

Z rubriky recepty: PORTUGALSKÁ ZELENÁ VEJCE

Čekají nás dny, které lze s lehkou nadsázkou nazvat vajíčkovou invazí. Pokud totiž na Velikonoční pondělí nebudete zahálet a budete mít alespoň trošku štědré okolí, tak si jistě nejedno to vejce vykoledujete. Vejce natvrdo. Pak začne klasický kolotoč – jedno vejce ke snídani, druhé k obědu a třetí k večeři...



Z rubriky radíme: Jak připravit čaj s intenzivní chutí i aroma?
20.2.2018

Z rubriky radíme: Jak připravit čaj s intenzivní chutí i aroma?

Čaj patří mezi celosvětově oblíbené nápoje. A není to zapříčiněno pouze množstvím rozmanitých druhů a způsobů úprav, ale také tím, že má blahodárný účinek na lidský organismus. Mnozí jej konzumují i kvůli jeho povzbuzujícím účinkům, které má na svědomí kofein (tein), který obsahuje. Jak ale správně přichystat tento nápoj?



Morphy Richards uvádí nové bezdrátové vysavače!
30.1.2018

Morphy Richards uvádí nové bezdrátové vysavače!



Morphy Richards na návštěvě v Bratislavě
20.12.2017

Morphy Richards na návštěvě v Bratislavě



Morphy Richards na návštěvě v Bratislavě
6.12.2017

Morphy Richards na návštěvě v Bratislavě



Stylově & zdravě podle Kublanky
23.11.2017

Stylově & zdravě podle Kublanky



Morphy Richards na Facebooku!
10.11.2017

Morphy Richards na Facebooku!



Polévkovač zvládne připravit i vydatnou kaši
31.10.2017

Polévkovač zvládne připravit i vydatnou kaši



Babí léto končí v koláči i ve sklenici
18.8.2017

Babí léto končí v koláči i ve sklenici



Potřebujete se zchladit? Zkuste polévku!
15.6.2017

Potřebujete se zchladit? Zkuste polévku!



Morphy Richards na výstavě
9.6.2017

Morphy Richards na výstavě



Až se jaro zeptá…
9.5.2017

Až se jaro zeptá…



TESTOVÁNO S TÁTOU: Vařečková s mrkví z polévkovače
13.12.2016

TESTOVÁNO S TÁTOU: Vařečková s mrkví z polévkovače



Pět strastí žehlení, které budou minulostí s našimi parními žehličkami
11.11.2016

Pět strastí žehlení, které budou minulostí s našimi parními žehličkami