Blog

Z rubriky recepty: BRAZILSKÉ VDOLEČKY
18.9.2018

Z rubriky recepty: BRAZILSKÉ VDOLEČKY

Když v Brazílii začne období dešťů, na tváři jindy veselých Brazilců se zračí smutek. Sluníčko v háji a místo toho často těžké ledové kapky, kterým není konce. A právě pro tyto smutnější dny mají Brazilci skvělý lék! Koblihy v podobě kapek a věřte nám, že až jednu ochutnáte, tak vám bude jedno, jestli venku sněží nebo tam padají třeba zrovna trakaře...



Z rubriky recepty: ČOKOLÁDOVÁ PĚNA Z AQUAFABY
10.9.2018

Z rubriky recepty: ČOKOLÁDOVÁ PĚNA Z AQUAFABY

AQUAFABA je v současnosti obrovským hitem, která nám v kuchyni umožní nahradit doposud nepostradatelné vaječné bílky. Myslíte si, že se jedná o nějakou zázračnou potravinu, kterou bude jen horkotěžko shánět? Ani náhodou! Tím zázrakem je obyčejný nálev z konzervované cizrny, který u většiny z nás doposud končil ve výlevce. Stejně dobře nám ale poslouží i voda po vaření cizrny…



Z rubriky radíme: AVOKÁDO
29.8.2018

Z rubriky radíme: AVOKÁDO

Avokádo je exotické ovoce, původem z Mexika. Díky tomu, že je označováno jako superpotravina, si oválné či hruškovité plody s máslovitou dužinou a tvrdou peckou uprostřed našly cestu na talíř i v mnoha českých domácnostech...



Z rubriky recepty: VIETNAMSKÉ LETNÍ ZÁVITKY
17.8.2018

Z rubriky recepty: VIETNAMSKÉ LETNÍ ZÁVITKY

Na asijské kuchyni je krásné, jak se různá tradiční místní jídla proměňují region od regionu. Až budete jednou dělat například vietnamské letní závitky a nějaký „cestovatel“ vám bude tvrdit, že tohle tam nepatří a patří tam tamto, tak si z toho nic nedělejte. Krásné je na (nejen) vietnamských závitcích, že...



Z rubriky radíme: JAK SI PŘIPRAVIT DOMÁCÍ PESTO Z TÉMĚŘ NIČEHO
10.8.2018

Z rubriky radíme: JAK SI PŘIPRAVIT DOMÁCÍ PESTO Z TÉMĚŘ NIČEHO

Výroba domácího pesta není vůbec složitá a výsledek je úžasný! A navíc ho můžete připravit téměř z čehokoliv…



Z rubriky recepty: CAPPELLETTI SE ŠALVĚJOVÝM MÁSLEM
7.8.2018

Z rubriky recepty: CAPPELLETTI SE ŠALVĚJOVÝM MÁSLEM

Chcete udělat velkou parádu za málo peněz? Respektive chcete čarovat pouze z toho, co máte doma? Tak vzhůru do spíže a snad tam požadované suroviny najdete. A pokud ano, vytvoříte geniální jídlo, které funguje nejen jako hlavní chod, pozdní večeře, ale i jako fantastická snídaně.



Z rubriky recepty: NADÝCHANÁ OMELETA
2.8.2018

Z rubriky recepty: NADÝCHANÁ OMELETA

Matka Anetter Poulardová, toho času rezidentka ostrova Mont-Saint-Michel, si všimla, že poutní místo jejího rodiště často navštěvují hladové krky. Tak se snažila vymyslet co nejlepší a nejjednodušší jídlo pro nasycení masy poutníků. Výsledkem je...



Z rubriky radíme: DIPY
24.7.2018

Z rubriky radíme: DIPY

Omáčky jsou neodmyslitelnou součástí každé letní grilovačky. Proto vám přinášíme našich 5 nejoblíbenějších, které byste měli letošní léto rozhodně vyzkoušet...



Z rubriky surovina měsíce: KEDLUBNA
20.7.2018

Z rubriky surovina měsíce: KEDLUBNA

Největší popularity se této zelenině dostává především v západní a střední Evropě, zejména pak v Německu. O její popularitě dokonce svědčí fakt...



Z rubriky recepty: AVOKÁDOVÝ CHEESECAKE
4.7.2018

Z rubriky recepty: AVOKÁDOVÝ CHEESECAKE

AVOKÁDO. Pamatuji si jako dneska, když jsem ho prvně ochutnal v Kalifornii a v ten samý moment jsem ho vyplivnul, že se to nedá jíst. Naštěstí jsem mu dal další a další šanci, až jsem si ho zamiloval..



Z rubriky radíme: BBQ MARINÁDY
18.6.2018

Z rubriky radíme: BBQ MARINÁDY

K létu grilování prostě patří! Někomu stačí na gril hodit špekáčky, jiný má raději steaky, další zase kuřecí a někdo raději zůstane u zeleniny. Pokud se tedy rozhodnete uspořádat grilovací party a chcete být za hvězdu...



Z rubriky surovina měsíce: MELOUN
18.6.2018

Z rubriky surovina měsíce: MELOUN

Neexistuje snad nic tak osvěžujícího, jako dát si v parném létě dobře vychlazený meloun. Obsahuje totiž více než 90 % vody a spolehlivě tak tělu dodá potřebnou hydrataci. Navíc jsou ale melouny velmi zdravé: pomáhají odbourávat...



Z rubriky recepty: 20-MINUTOVÉ KUŘECÍ KARI
6.6.2018

Z rubriky recepty: 20-MINUTOVÉ KUŘECÍ KARI

Pravidelně chodíme s rodinou několikrát ročně do pražské zoo. A na co se naše děti těší nejvíc? Na opice? Na lanovku? Nebo snad na slony? Ani jedno, naše děti (a nejenom oni) se nejvíce těší na thajské kari..



Z rubriky surovina měsíce: RANÉ BRAMBORY
29.5.2018

Z rubriky surovina měsíce: RANÉ BRAMBORY

V Česku, ale i v mnoha dalších zemích patří brambory mezi tradiční základní surovinu. A protože právě teď začíná sezona raných brambor, poradíme vám jak na ně..



Z rubriky radíme: KTERÝ OLEJ JE TEN PRAVÝ?
24.5.2018

Z rubriky radíme: KTERÝ OLEJ JE TEN PRAVÝ?

Také podléháte panice, když v supermarketu zavítáte do uličky s oleji? Nevíte, jestli máte sáhnout po slunečnicovém, řepkovém, olivovém, nebo dokonce sezamovém? Nebojte se..



Z rubriky recepty: JARNÍ TĚSTOVINY S MÁTOU A HRÁŠKEM
18.5.2018

Z rubriky recepty: JARNÍ TĚSTOVINY S MÁTOU A HRÁŠKEM

Prosím vás, nepotkali jste někde jaro? Já jen, že jsme ho buď zaspali, nebo nás vzalo velkou oklikou. Tak abyste se necítili podvedeni, že vám uteklo jaro, tak si ho dopřejte alespoň na talíři..



Z rubriky surovina měsíce: ŘEDKVIČKY
4.5.2018

Z rubriky surovina měsíce: ŘEDKVIČKY

Ředkvičky patří mezi nejoblíbenější jarní zeleninu, kterou v tomto období koupíte na každém trhu a v každém obchodě. A zřejmě nenajdete nikoho, kdo by je ještě nikdy alespoň neochutnal. Nejčastěji je přikusujeme jemně posolené k chlebu s máslem, ale málo kdo ví, že...



Z rubriky radíme - CHYBY ZAČÍNAJÍCÍCH KUCHAŘŮ ANEB JAK SE VYHNOUT KATASTROFĚ
26.4.2018

Z rubriky radíme - CHYBY ZAČÍNAJÍCÍCH KUCHAŘŮ ANEB JAK SE VYHNOUT KATASTROFĚ

Nikdo se ještě nikdy rovnou nenarodil skvělým kuchařem, i když vy jste možná výjimkou :) Zpravidla se musíte kuchařskému umění někde naučit. Někdo se učí od mala u maminky nebo babičky v kuchyni, jiný to nechá na později a do tajů vaření se nechá zasvětit například v kuchařském kurzu..



Z rubriky recepty: SABICH
20.4.2018

Z rubriky recepty: SABICH

Pokud letos plánujete dovolenou v Izraeli, tak si určitě zapamatujte slovo SABICH (respektive sabih). Nemáte ani nejmenší tušení, o co se jedná? Tak vězte, že sabich je současným největším hitem tamní pouliční kuchyně a byl by hřích, alespoň jednou ho při návštěvě Izraele neochutnat...



Z rubriky radíme: CHŘEST
12.4.2018

Z rubriky radíme: CHŘEST

Chřest je pro většinu z nás symbolem jara, protože jeho sezóna začíná zhruba v polovině dubna a končí na svátek svatého Jana, 24. června.Chřest je jemná jarní zelenina a kromě notoricky známé zelené odrůdy se na trzích anebo pultech supermarketů můžete setkat s jeho bílou anebo dokonce fialovou odrůdou. Za nejlahodnější je ale díky svojí jemné chuti obecně považován chřest bílý...



Z rubriky recepty: PORTUGALSKÁ ZELENÁ VEJCE
26.3.2018

Z rubriky recepty: PORTUGALSKÁ ZELENÁ VEJCE

Čekají nás dny, které lze s lehkou nadsázkou nazvat vajíčkovou invazí. Pokud totiž na Velikonoční pondělí nebudete zahálet a budete mít alespoň trošku štědré okolí, tak si jistě nejedno to vejce vykoledujete. Vejce natvrdo. Pak začne klasický kolotoč – jedno vejce ke snídani, druhé k obědu a třetí k večeři...



Z rubriky radíme: Jak připravit čaj s intenzivní chutí i aroma?
20.2.2018

Z rubriky radíme: Jak připravit čaj s intenzivní chutí i aroma?

Čaj patří mezi celosvětově oblíbené nápoje. A není to zapříčiněno pouze množstvím rozmanitých druhů a způsobů úprav, ale také tím, že má blahodárný účinek na lidský organismus. Mnozí jej konzumují i kvůli jeho povzbuzujícím účinkům, které má na svědomí kofein (tein), který obsahuje. Jak ale správně přichystat tento nápoj?



Morphy Richards uvádí nové bezdrátové vysavače!
30.1.2018

Morphy Richards uvádí nové bezdrátové vysavače!



Morphy Richards na návštěvě v Bratislavě
20.12.2017

Morphy Richards na návštěvě v Bratislavě



Morphy Richards na návštěvě v Bratislavě
6.12.2017

Morphy Richards na návštěvě v Bratislavě



Stylově & zdravě podle Kublanky
23.11.2017

Stylově & zdravě podle Kublanky



Morphy Richards na Facebooku!
10.11.2017

Morphy Richards na Facebooku!



Polévkovač zvládne připravit i vydatnou kaši
31.10.2017

Polévkovač zvládne připravit i vydatnou kaši



Babí léto končí v koláči i ve sklenici
18.8.2017

Babí léto končí v koláči i ve sklenici



Potřebujete se zchladit? Zkuste polévku!
15.6.2017

Potřebujete se zchladit? Zkuste polévku!



Morphy Richards na výstavě
9.6.2017

Morphy Richards na výstavě



Až se jaro zeptá…
9.5.2017

Až se jaro zeptá…



TESTOVÁNO S TÁTOU: Vařečková s mrkví z polévkovače
13.12.2016

TESTOVÁNO S TÁTOU: Vařečková s mrkví z polévkovače



Pět strastí žehlení, které budou minulostí s našimi parními žehličkami
11.11.2016

Pět strastí žehlení, které budou minulostí s našimi parními žehličkami